Naciąganie na sprzedaż? O co come on?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • barthezz1014
    Drive
    • 2010
    • 68

Zamieszczone przez Mihau
    piotrcar, rób wydech, a nie pchasz się w NX.
    właśnie, turbo, wydech, ic, wtryski i masz moc około 350-360 koni :wink:
  • sew1981
    RS
    S_OCP MemberModeratoRS
    • 2009
    • 10918
    • Fiat

Sluchajcie wiele razy spotkałem się już z naciąganiem na kupno auto,, tańsze auta, prześlij część pieniędzy na moje auto (itp.) to będę wiedział że przyjedziesz..jestem niemcem pracującym w anglii i inne bajki.
    Podejrzewam,że robią to spółki, które zajmują się przesyłaniem gotówki,żeby wziąć prowizję np. bardzo często polecają wtedy Western Union. Pojedziesz na miejsce, odbierasz kasę, po autku albo fikcyjnym niemcu ani śladu. Przeważnie są to auta dużo tańsze.
    Ale do mnie przyszedł mail...odnośnie kupna mojej corsy. Się zastawiam jak można chcieć auto nawet go nie widząc, jakąś lipą to jedzie.
    pierwszy mail:
    "Advert available for sale?When last was it serviced, how long have you
    owned it?? and what's your lowest price for it and why do you want to
    sell it? ... Let me know your price for it .I hope to hear from you
    soon.
    Robert"
    odpowiedziałem na niego, z pytaniem skąd jest itp, i odpowiedź brzmi:
    "Thanks so much with the mail i agree with the price you can get back
    to me with your PayPal details I hope to hear from you soon, am a
    marine engineer am on sea right now working and i need to get this
    vehicle ready before i get back to UK ,So i will be paying directly
    into your PayPal and then i will contact my shipping company after you
    get the payment. I will need your home address for the merchandise to
    be Picked Up by the Shipping Company and transported to my home in
    UK....

thanks"

jedzie to ostrą lipą, tymbardziej koleś chce europejskie auto w UK,a nawet go nie oglądając? wiocha na maksa, jak myślicie co odpisać dla beki? :szeroki_usmiech
    p.s.pewnie w tym PayPal pies pogrzebany

Komentarz

• piramida
      RS
      • 2009
      • 12222
      • Superb III (3V3)

sew1981, napisz mu niech ci przeleje na konto 100% wartosci auta a jak nie to nich spierdala :szeroki_usmiech
      superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
      http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• shado
        RS
        S_OCP Member
        • 2007
        • 5315
        • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Przekręt polega na tym, że koleś wpłaca Ci pieniądze przez Paypall (całość), kurier odbiera podpisaną umowę sprzedaży, ktoś odbiera auto, a wtedy tamten koleś zgłasza do Paypall reklamację i wycofuje kasę. BYły ostatnio artykuły o tym.
        BIURO RACHUNKOWE WIELICZKA KSIĘGOWOŚĆ WIELICZKA

SPRZEDAM OII 1.9TDI Elegance 2007

Komentarz

• sew1981
          RS
          S_OCP MemberModeratoRS
          • 2009
          • 10918
          • Fiat

shado, co za gnojstwo....masz jakąś linkownie do tych artykułów?
          Takich to nie na paypall...ale na palll nadziać od razu :evil:
          może można umiejętnie dojść kto śle takie maile jakoś? narazie nie odpisałem, ale myślę, że nie tylko do mnie poszło to coś. Może do kogoś z was też?

Komentarz

• dwaoka
            Elegance
            • 2010
            • 927

sew1981, To samo jest z laptopami, gość ci będzie pisał, że pracuje w UK, ale chciałby zrobić prezent bratu czy siostrze w Kenii czy innym afrykańskim państwie. Paypal jest dużo bezpieczniejszy dla kupujących niż sprzedających, trzeba o tym pamiętać.
            bkc+dsg

Komentarz

• barteq
              Rider
              • 2011
              • 309
              • Opel

Jak sprzedawałem poprzednie auto to też dostałem takiego maila, odpisałem że jak chce kupić to niech wpłaci na moje konto zaliczkę. Już się nie odezwał więcej. :lol:

OneDetailing.pl - Profesjonalne kosmetyki samochodowe. Zapraszam!

Komentarz

• sew1981
                RS
                S_OCP MemberModeratoRS
                • 2009
                • 10918
                • Fiat

shado, dzięki :wink:
                chyba Ci oszuści walą wszyscy z gmaila. Nie da rady jakoś tego zgłosić i się zastanawiam gdzie? choć pewnie mają zmienne IP. Bo podejrzewam, że koleś takich emaili rozsyła dziennie spore porcje.
                p.s. zajeżdza mi to tym po lekturze , że ten cały paypal też z tego czerpie zyski na lewo.

Komentarz

• piramida
                  RS
                  • 2009
                  • 12222
                  • Superb III (3V3)

sew1981, napisz mu żeby ci wpłacił zaliczkę albo całą kwotę, zobaczymy co cwaniaczek zrobi :P
                  superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
                  http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• adiwaw
                    Ambiente
                    • 2009
                    • 167

takie maile to ja dostaje praktycznie do każdego wystawionego przedmiotu na allegro. To nie pisze człowiek tylko maszyna jakbyś nie zauważył i wysyła swoje formułki po kolei.
                    Poczytaj o przekręcie nigeryjskim

Komentarz

• sew1981
                      RS
                      S_OCP MemberModeratoRS
                      • 2009
                      • 10918
                      • Fiat

powinni to karać....
                      napisałem owemu Robertowi marynarzowi:
                      "Ok. so if you want to buy my car, you must pay for my account in my bank some money.I dont want "Pay Pal",i know about bull shit some people do with it.
                      Greatings Amigo"

[ Dodano: Pon 10 Paź, 11 09:01 ]
                      dziwne to wszystko....odpisał:
                      "Hello ,

Thanks for your response. So i will be paying directly into your Bank
                      account without any delay. Get back to me with the details below :

Account Holder Name:
                      Account Number:
                      Bank Name:
                      IBAN:
                      Swift Code:

Once i receive the details i will go ahead with the payment through Bank and

then i will contact my shipping company after you get the payment. I will
                      need your home address for the item to be Picked Up by the Shipping
                      Company..

Have a nice day."
                      jak myślicie , co zrobić, żeby się nie wpitoczyć w nic. Jedzie mi to ostro.
                      zadam mu jeszcze pytanie , dlaczego potrzebuje auta z kierownicą po lewej stronie , skoro jest z UK niby :P
                      dla mnie ostro ściemnia, tylko żeby doprowadzić do transakcji przez jakąś shippingową firmę. Jakie warunki postawić na ten przelew jego? sobie myślę , żeby napisać o jakimś zadatku, żeby wpłacił w euro na moje konto, ale nie wiem czy chce mi się w to bawić, bo myślę, że będzie tak kombinował długo wszystkimi metodami , żeby mnie oskubać z kasy albo z auta.

[ Dodano: Pon 10 Paź, 11 09:10 ]
                      shado, a jak bym postawił warunek przelewu wyłącznie na moje konto (wbk), bez żadnego paypala, to jest możliwość reklamacji takiego czegoś przez niego i wycofania kasy?

[ Dodano: Pią 14 Paź, 11 10:09 ]
                      odpowiedź na pytanie dlaczego chce kupić w UK auto z Europy....boki można zrywać :haha:
                      "Not that i cant buy from England but i want to buy used car that is
                      why and the last time i bought a used car in England i never knew it
                      was a stolen one and i almost go to jail because of it so that i why i
                      am buying from oversea because even if i buy a stolen car from oversea
                      once i get it into England i wont have any problem.."

[ Dodano: Sro 12 Sie, 15 14:49 ]
                      i znowu próbuja.... :roll: napisał niejaki Williams David Rush...hehehe z gmaila.
                      zapytanie czy ogłoszenie, które wystawiłem jest aktualne
                      na co odpisałem krótko i na temat:
                      "Yes, but not for U Sir Williams David Hash !
                      Fuck off Conman,.don't offer me shipping my car etc. i'm boring of it. (spierdalaj naciągaczu - jak jestes polaczkiem)
                      Better i won't see U on the street. Ciao"

Komentarz

Pracuję...